Mesterséges sípályák

 Cégünk 1994 óta foglalkozik műanyag sípályaelemek importjával. Ezen termék igazi előnye, hogy szinte bárhol, terepadottságoktól függetlenül, síelés oktatására, illetve gyakorlására alkalmas pálya építhető belőle. Mivel a sípálya elemek  időjárás állóak, tehát ellenállnak hónak, fagynak, víznek , szélnek éppúgy , mint a nyári nap fényének és hőjének , az év 365 napjában a helyükön hagyhatóak és megfelelő kezelés (olajos , vagy szappanos kenés, locsolás) mellett használhatóak. Az első ilyen pályák már évtizedekkel ezelőtt Magyarországra érkeztek. A "nagyok" közül való Hellner Péter úr, a Budapesti Honvéd volt síelője, aki 50 éves szakmai tapasztalattal a háta mögött elmondta: ezen a pályán  képesek voltak országos bajnokságon helyezett síelőket kinevelni, úgy, hogy igazából az illetőnek havat sem kellett látnia. Egy 400-500 négyzetméteres pálya minden igényt kielégít, a használatba vételhez szükséges beruházási igény minimális. Cégünk kizárólag a sípálya elemek importját  végzi.

si   
si  
si
si
  
Felvételeink a 2000. December 9-ikén átadott, dorogi pályánál készültek. Teljesen sík iskolaudvaron összehordott, mesterséges dombra épült. A pálya területe: 500 négyzetméter.

A sípályáról, illetve annak igénybevételi lehetőségeiről, üzemeltetési kérdésekről a következő címen lehet érdeklődni: Sítechnika Kft., 2510 Dorog, Schmidt S. Ltp. 29. Tel: 33-442056 Fax: 33-442056A legfrissebb telepítés, 2015. végén  Diósdon ! Látogassátok , élvezzétek ! 

SKID Síiskola - Pacsirta utca    +3620/ 327 2799


Diósd
Diósd
Diósd

CURTEC sípálya elemek és műanyag edények

Magasabb műszaki követelményeket elégít ki a holland CURTEC cég műanyag pályája. Ennek természetesen ára van, de ezért a magasabb árért kárpótol a termék kiemelkedően jó minősége, tartóssága. Talán hihetetlennek hangzik, de Hollandiában 16 mesterséges pálya létezik, melyek közül ötöt mesterségesen hűtött hó borít, kettőnek a műanyag borítását egy német cég szállította, kilencet pedig a CURTEC itt látható anyagából készítettek. A fejlett államokban ma inkább a hűtött, műhavas pályák jöttek divatba, de tekintettel azok igen magas előállítási és üzemeltetési költségeire, hazánkban ez még a jövő zenéje.
 
ski 

 
  ski
 
Cégünk hosszabb ideje importál olyan aszeptikus műanyag  hordókat, melyeket elsősorban a vegyipar, a gyógyszer- és élelmiszeripar használ, főleg azokon a területeken, amelyek a szállító és tárolóeszközökkel szemben fokozott minőségi igényeket támasztanak. Mivel ezek az edények értelemszerűen lég- és folyadékmentes fedelekkel lettek ellátva, előszeretettel használják őket a vízisportok kedvelői is. Ezek különféle méretű hordók borulás, ütközés esetén is biztonságban őrzik a bennük elhelyezett értékeinket, sőt megfelelő méretezés esetén a kapaszkodásra, illetve rögzítésre kialakított füleknek köszönhetően akár életet is menthetnek.

hordo
hordo


SNOWSUN

Az olasz SNOWSUN cég 40 éves tapasztalattal rendelkezik  a szintetikus sípályák területén.  Tapasztalat, kutatás, fejlesztés, műszaki tesztek  vezettek a kiváló minőségű borítások gyártásához.  Az alapanyagok fejlesztése, újszerű geometria  és szerkezet  biztosítják a széleskörű felhasználhatóságot. SOL/S 40 Alpesi sielés , snow-board, carving

A cég legnagyobb újítása. Meglévő, havas területek hiányosságainak pótlására is alkalmas, de egész évben, teljes egészében kiváltható vele a havas sípálya.


A  SOL/S 40 hűen szimulálja a valódi havas pályák tulajdonságait. Kezdők és haladók egyaránt élvezettel használhatják. 

A terméke előnyei: kiváló lécvezetés, megfelelő síkosság, lágy felület, alkalmazkodás a  alatta lévő felülethez (deformálódás),  egyszerű üzembe helyezés és karbantartás, biztonságos használat, környezetbarát alapanyag, egyszerű csomagolás és logisztika.

A megfelelő gyártási technológia, minőség ellenőrzési lehetőségek és az integritás megőrzésének igénye úgy diktálta, hogy a termék 200 x1000 cm-es modulokban készüljön. Ennek köszönhetően az elemek úgy fektethetőek le, hogy ne mozduljanak, az átsiklás két elem között zavartalan legyen, ezek fontos baleset védelmi követelmények.  Ez a méret a lefektetést és a karbantartást is egyszerűvé teszi.

Az anyag lágysága esések esetén csökkenti s töréses, horzsolásos és égési sérülések lehetőségét.  Az alsó tartóréteg perforált, ami elősegíti, hogy lécek ne melegedjenek, lehetővé teszi  jelzőpóznák kihelyezését, és csökkenti a kézsérülések esélyét.

Mivel az elemek sokféle színben rendelhetőek, elkerülhető az úgynevezett optikai szennyezés, vagyis a környezetibe nem illő színek alkalmazása.

A helytakarékos szállítás és tárolás érdekében egy 2 méter széles és 10 méter hosszú elem egy 70 cm átmérőjű henger formájában kerül lecsomagolásra.


javasolt pályaesés:

8-13%            kezdők és iskolák számára

14-19%            kék pályának megfelelő

20-25%           piros pályának megfelelő

>25%              fekete  pályának megfelelő

ss3
ss1


ss2


ss4

SOL/S 60   Sífutáshoz és sísáncra

Ez a modell a SOL/S 40 alapjaira készült, de főleg egyenes irányú siklás céljából vezeti a léceket és felépítése még egyszerűbb. Ez a művelet egyetlen dolgot igényel, a felületben sem kiálló objektumok, sem lyukak nem lehetnek. Ez utóbbinak egyetlen célja van, hogy a sífutó botja véletlenül se tudjon a felületben elakadni.

Saját és a piac többi résztvevőinek tapasztalatai alapján az optimális pályaszélesség 3 méter. Így több sáv kialakítható. A javasolt pályakörök hossza 300 és 1000 méter között lehet.  Sífutásnál a minimális pályaszélesség 45 cm. Ennek egyész-számú többszörösével számolhatunk.

Gyors üzembehelyezés céljából (pld. sporttáborok) 90 cm széles, 25 méter hosszú tekercsekben is rendelhető.

Mivel egy a fenti módon felépített pályán emelkedők és lejtők lehetnek, ez a pályatípus különösen ellenáll a síléc okozta koptató hatásnak.

ss5
ss6
ss7
ss8

OL/S 80 síliftek alá

A SOL/S 80 könnyű kezelhetőségének és rugalmasságának köszönhetően,  megoldható vele a zsúfolt síliftek, sífelvonók  környezetében bekövetkező fokozott hóigény mesterséges kielégítése. A kikopott hó alól kikandikáló kövek és egyéb sérülést okozó tárgyak így teljes egészében kizárhatóak.

A modulok mérete rugalmasan igazítható az ügyfelek igényéhez, így lefedhetőek olyan területek, ahol  az erő hókopás csak óriás költségek árán lenne kompenzálható.

The possibility to configure rolls of panels according to our clients requirements, enables SOL/S 80 to be an indispensable and useful solution for all those areas where the snow is easily used up, and which would otherwise require heavy maintenance.

ss9
ss10

OL/S T Bob & SnowTubing - Bob pálya és tömlő csúszás

Ismét egy a SOL/S 40  alapjaira készült termék, mely kiegészül a kiváló iránytartással, a könnyű építhetőséggel és a jó kopásállósággal. Ennek eredményeként épült meg a "Pista Del Sol" nevű, Olaszországban jól ismert pálya, melyen speciális, erre a célra kifejlesztett  nagy műanyagtömlőkkel lehet  lesiklani.

A kezdeti nagyobb tőkeigényért kárpótol, hogy a pálya egész évben jó kihasználtsággal üzemeltethető.
A javasolt pájaszélasség 2 méter, míg hossza a rendelkezésre álló körülményeknek megfelelően választható meg. A pálya gyorsa építhető, két ember  50 méternyi pályát két óra alatt le tud rakni.

A helytakarékos szállítás és tárolás érdekében egy 2 méter széles és 10 méter hosszú elem egy 70 cm átmérőjű henger formájában kerül lecsomagolásra.


SNOW TUBE (DONUT) - maga a jármű.

A műanyag tömlő külső átmérője 110, belső átmérője 40 cm, magassága 30 cm.  A felfújható műanyag belső kopásálló, jól sikló PVC bevonatot kap.

ss11
ss12

A SNOWSUN cég fentieken kívül még számos, sok esetben tratdicionális pályaelem típust is előállít. Konkrét kérésüket minden esetben kérjük részletesebb információval alátámasztani, mert a cég csak ezek ismeretében tudja az optimális ajánlatot kidolgozni. Ilyen adatok a pálya méretére, lejtésére, felhasználási területére vonatkozó információk, melyekről a lap oldalán részletesenbben is írunk.

ss13

SNOWFLEX  virtuális hó

A legmagasabb igényeket elégíti ki a brit SNOWFLEX rendszer. Ez a rendszer lehetővé teszi, hogy a jelenleg legjobban eladható piaci termék, a városi sielés feltételeit, professzionális módon megoldhassuk. Nagy-Britanniában számos pálya működik nagy üzleti sikerrel. Különösen népszerűek az extrém sportok szerelmeseinek készült snowboard pályák. Egy sokoldalúan kihasználható pályan mérete 4-10 ezer négyzetméter között mozog, beruházási igénye 2-6 millió Euro.
snow
snow


EVERSLIDE SYSTEM

A sielés őshazájának tekinthető Finnországban készül az EVERSLIDE rendszer, amely a sílesiklás, síugrás, snowboard és a szánkózás rajongóit elégíti ki, magas szinten. A cég referenciák százaival rendelkezik Kanadától  Koreáig, Kuwaittól Argentínáig, beleértve számos téli olimpia helyszínét. A rendszer a viszonylag magas befektetési költséget rendkívüli minőségével hálálja meg.

ever
ever
ever

Hogyan lássunk hozzá egy sípálya tervezéséhez?
(alapfogalmak)

Amikor egy sípálya építésének gondolatával foglalkozunk, először az alábbi tényezőket vegyük figyelembe:

1. A pálya legyen északi, észak-nyugati, esetleg észak-keleti fekvésű.
2. A pálya lejtése legyen minimum 12 %, maximum 35 %. Egy egy rövidke szakasz ezen értékeken kívül eshet. Az optimális lejtés 15 és 25 % között van. A felső, rávezető szakasz lehetőleg legyen vízszintes, egyenletes, megfelelő méretű felületet biztosítva  a sielők lesiklás előtti  felkészüléséhez. Innen egy meredekebb szakaszon indulhat a siklás, ehhez általában egy kiemelést készítenek, hogy a megfelelő induló sebességet a sielő gyorsan felvehesse.
3. Szükséges egy hőkötéssel készített, műszálas  szövetalátét elhelyezése a pálya alatt (ez a rácsszerkezetes pályákra vonatkozik), amely megakadályozza a fű és gaz átnövését, illetve a kövek, és egyéb oda nem való hulladék felszínre bukkanását.
4. A pálya minimum 80, maximum 500 méter hosszú legyen, az optimális méret 200 és 300 m közé tehető.
5. Szükséges a pálya nedvesen tartásáról gondoskodni. Ez egyrészt jobb siklást biztosít, másrészt nagyban növeli a műanyag élettartamát.
6. Lehetőség szerint ügyeljünk a környezeti mikroklímára. Az erdők által biztosított természetes árnyék és páratartalom mindenképpen előny.
7. A megfelelő üzemeléshez elektromos áramra és vízre lesz szükségünk (felvonó, világítás, párásító berendezés, adminisztrációs és szociális épületek üzemeltetése, stb.). A tapasztalaotok szerinti energiaigény 30-50 kW, és lehetőség szerint folyóvíz, esetleg tiszta vizű saját kút , vagy forrás.


 


Megrendelés, üzenet
 

HOME